Geriatria

És difícil dir quan un animal és considerat geriàtric, però igual que en les persones apareixen una sèrie de canvis físics externs així com altres fisiològics interns.

És important, a partir de certa edat, tenir-lo en compte per poder aplicar la medicina preventiva abans que aquestes alteracions puguin afectar els nostres peluts de manera devastadora i ajudar-los a tenir una bona qualitat de vida el màxim de temps possible.

Els canvis més evidents físicament són l’envelliment general, amb l’aparició de pèls blancs, pèrdua de musculatura, aparició de cataractes, … i els canvis menys evidents com la disminució de l’activitat, canvi en el metabolisme, canvi d’actitud, etc. Però el que els propietaris difícilment podeu notar són els canvis interns, com l’envelliment dels òrgans, que poden ocasionar greus malalties cròniques com insuficiència renal, cardiopaties, etc. Per aquest motiu és molt important que un professional faci seguiments exhaustius a la vostra mascota, i es recomanen controls sanguinis anuals o bianuals a més d’una exploració física externa general.

L’edat de les mascotes no es mesura com la nostra, depenent de la raça, la mesura i el pes de l’animal, l’esperança de vida varia. També hi ha altres factors que poden escurçar la vida de les nostres mascotes, com el sobrepès, malalties congènites, malalties cròniques o neoplàsies.

Les necessitats d’un animal geriàtric es veuen alterades: les rutines diàries, l’alimentació, la higiene, les atencions generals, etc. A Entremaliats tenim tots aquests canvis molt presents per assessorar-vos i que els vostres peluts, tot i l’edat avançada, puguin gaudir d’una bona salut.

Serveis Veterinaris